Som dei fleste kom me heim frå påskeferie til eit ganske så stusseleg kjøleskapsinnhald i går. Me har vore vekke i ei knapp veke, og mange matvarer var gått ut på dato, -eller nærma seg best før-dato med stormskritt. Etter å ha sikra eit par livsviktige saker på butikken i går (hei mjølk og leverposei, -kven kan klare seg utan?), bestemte me oss for at dette vart den store matreddedagen. Dei fleste matvarer er like fine etter best før-dato, og kan trygt etast. Den luraste måten å sjekke det på, er rett og slett å bruke smakssansen. Smakar mjølka nett som vanleg? Ja, då er den like god!
Med nokre kreative innslag vart påskefrukosten beint fram stas. Kokte egg fekk kaninøyrer av tøyserviettar og ein særs moden brie, ein pakke salami og ein slant solbærsyltetøy frå ifjor somar smakte topp.

Etter frukost fekk tråringen lage juice av ein pakke slakk spinat, eit eple og nokre appelsiner. Det smakte veldig godt, og me brukte heile pakka. Me blanda også saman ei stor, grov vaffelrøre. I den fekk me brukt 1 liter mjølk som gjekk ut på dato for fem dagar sidan (smakte like godt!), ein slant kremfløyte og resten av eit beger cottage cheese. Med lønnesirup på toppen vart vaflane digg føremiddagsmat!
I ettermiddag skal restene av påskelammet til pers. Me fekk med litt av gårsdagens lammelår frå foreldra mine, -og det skal bli wok saman med ein pakke trøytt grønkål, nokre litt mjuke gulrøter, kokosmjølk og andre restar me kan finne i grønsaksskuffa.

Om du treng litt ekstra inspirasjon til restemat, anbefaler eg å lese denne bloggposten av Mette Nygård Havre hjå Spis opp maten. Den omhandler matredningstips for påska, men kan like fint brukast før somarferie og andre feriar.
Har du laga noko digg restemat i dag eller har du andre triks på lur når det er ekko i kjøleskapet etter påskeferie? Eg vil gjerne høyre!